1 πεπόνι
χυμός πορτοκάλι
ρούμι (38%)
πιπέρι καγέν
μέλι
αφρώδης οίνος
Λάδι κολοκυθόσπορου Π.Γ.Ε.
Για την γαρνιτούρα: φέτες λάϊμ, φρέσκο μελισσόχορτο
Προετοιμασία
Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε το πεπόνι και το κόβουμε σε κύβους, μαρινάρουμε με 2 κ.σ. Ρούμι, χθμό πορτοκαλιού και μέλι. Αφήνουμε το πεπόνι για μία ώρα στην κατάψυξη. Έπειτα πολτοποιούμε με μπλέντερ η ράβδομπλέντερ, πασπαλίζουμε το πιπέρι καγέν, γεμίζουμε με τον αφρώδη οίνο, περιχύνουμε με λάδι κολοκυθόσπορου Π.Γ.Ε. και γαρνίρουμε με φέτες λάϊμ και μελισσόχορτο.
Συμβουλή: Αν το κοκτέιλ δεν σερβίρεται αμέσως, ο πολτός και ο χυμός διαχωρίζονται στο ποτήρι – αυτό το αποτέλεσμα δίνει ιδιαίτερη όψη στο ποτό. Συνεπώς, το σφηνάκι πίνεται με καλαμάκι. Η τελευταία γουλιά με τo λάδι κολοκύθας Π.Γ.Ε. κάνει το ποτό μας “Black Mamba”.