Κολοκυθόσουπα  (6 μερίδες)

1 κρεμμύδι

40 γρ βούτυρο

2 κίτρινες πιπεριές

500 γρ κολοκύθα (π.χ. Hokkaido)

750 μλ νερό

αλάτι, κύμινο, σκόρδο, βότανα μαγειρικής (άνηθο, μαϊντανό)

50 μλ κρέμα γάλακτος

Λάδι κολοκυθόσπορου Π.Γ.Ε.

Προετοιμασία

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο βούτυρο. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και την κολοκύθα κομμένη σε κύβους. Προσθέτουμε το νερό και αφήνουνε να πάρει μια βράση, έπειτα ρίχνουμε τα μυροδικά και το ψιλοκομμένο σκόρδο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ωσότου να μαλακώσει η κολοκύθα. Στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος προσθέτουμε τα βότανα μαγειρικής και πολτοποιούμε καλά με μπλέντερ η ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Αφού σερβίρουμε σε πιάτα τελικά περιχύνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι κολοκυθόσπορου Π.Ο.Π

Επίσης μπορεί να σας αρέσουν:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *